24 november 2014 12:00 ‐ Bron: Vereniging Hogescholen

Op weg naar aantrekkelijker deeltijdonderwijs

Jaarlijkse studiedag Vereniging Hogescholen, 11 december 2014, Driebergen

De toekomst van het bekostigde deeltijd hoger onderwijs staat ter discussie. In de afgelopen jaren is het aantal studenten en het opleidingenaanbod afgenomen. Minister Bussemaker wil een nieuwe koers in het hoger deeltijdonderwijs voor volwassenen. Namelijk onderwijs dat aansluit bij de kenmerken en behoeften van deze doelgroep en bij de vraag van de arbeidsmarkt.

Lees verder


22 november 2014 10:00 ‐ Bron: Saxion

Saxion gaat samenwerken met Lego Education

Saxion neemt in september 2015 in haar nieuwe gebouwen van de Stadscampus een Lego Education Innovation Studio in gebruik. In deze ruimte komen straks kinderen van verschillende leeftijden spelenderwijs met techniek in aanraking. Dit gebeurt met programma’s en materiaal van Lego.  

Lees het persbericht


21 november 2014 18:00 ‐ Bron: Po raad.nl

André Kuipers maakt leerlingen warm voor techniek

Op maandag 24 november 2014 bezoeken ruim 250 leerlingen van basisscholen uit Enschede op uitnodiging van Techniekpact Twente de Techniekpact Collegetour van André Kuipers in Theater Prismare. André Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact de leerlingen enthousiast maken over de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. 

Lees verder


21 november 2014 08:30 ‐ Bron: vos/abb

Minder werkloosheid in onderwijs

De werkloosheid in het onderwijs is in oktober verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In oktober nam het aantal mensen uit het onderwijs met een WW-uitkering met 1100 af tot 15.800. Dat is een daling van 6,5 procent.

Lees verder


21 november 2014 08:00 ‐ Bron: ScienceGuide

Dekker hekelt klaagcultuur

“Uitblinken is te lang een vies woord geweest.” Dat geldt ook voor zijn eigen OCW-ambtenaren, zegt Sander Dekker in VN. “Een blinde vlek” is dat, ook bij de linksige sleutelfiguren in het onderwijsveld, waarmee hij moet zien te werken. Maar klopt dat wel?

De staatssecretaris bedoelt “dat niet veroordelend” maar hij noemt zijn gesprekspartners “geen goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving.” Hij wil “een ambitieuze cultuur” en minder eenzijdige aandacht voor “achterstandsbeleid”, al wil hij niet “het kind met het badwater weggooien.”

Lees verder


20 november 2014 16:00 ‐ Bron: ScienceGuide

De lector leeft

De lectoren emanciperen nu echt. Met de oprichting van een beroepsvereniging wordt deze succesvolle loot aan de boom van het hoger onderwijs een eigen professie, met eigen thema’s en benchmarks. Minister Bussemaker komt dit op 3 december met hen luister bijzetten.

Lees verder


18 november 2014 08:00 ‐ Bron: Mass4education

25 - 27 november 2014: International conference ‘Motivate and Attract Students to Science’

International conference ‘Motivate and Attract Students to Science’

Science Centre NEMO Amsterdam, the Netherlands, November 25th – 27th 2014

The open MASS-conference brings together about 100 experts in the field of education, teaching, training, and applied science from 8 European partner countries. The conference takes places in the Netherlands, Amsterdam at Science Centre NEMO.

Lees verder17 november 2014 19:00 ‐ Bron: Rijksoverheid.nl

Stimuleringsregeling ‘Open en online onderwijs’ van start Impuls voor innovatie in het hoger onderwijs

Het ministerie van OCW opent vandaag de inschrijving voor de stimuleringsregeling voor open en online hoger onderwijs. In samenwerking met SURF daagt minister Bussemaker van OCW de Nederlandse hogeronderwijsinstellingen uit te onderzoeken hoe open en online onderwijs kan bijdragen aan vernieuwing en aan hogere kwaliteit van het onderwijs bij hun eigen instelling. Hiervoor stelt minister Bussemaker van 2015 t/m 2018 jaarlijks € 1 miljoen beschikbaar.

Lees verder17 november 2014 19:00 ‐ Bron: Rijksoverheid.nl

Start nationale dialoog over de toekomst van het onderwijs

De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart. De samenleving en de arbeidsmarkt van de toekomst zullen ongetwijfeld veel vragen van onze flexibiliteit, creativiteit en vermogen tot samenwerking. Hoe bereiden basisscholen en middelbare scholen kinderen optimaal op deze uitdagingen voor? Staatssecretaris Dekker start vandaag een nationaal gesprek over de belangrijkste vraag in het onderwijs: wat moeten kinderen leren op school zodat ze klaar zijn voor hun toekomst?

Lees verder


15 november 2014 08:00 ‐ Bron: rijksoverheid.nl

Minister Asscher: 8 miljoen voor het sectorplan Primair Onderwijs

Er wordt in totaal bijna acht miljoen euro uitgetrokken voor het sectorplan in het primair onderwijs. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid investeert de helft daarvan, de sector legt de andere helft bij. 

Dit is het tweede sectorplan dat het primair onderwijs heeft ingediend. Het eerste plan zet in op regionale samenwerking voor het behoud en begeleiding van werk naar werk van met ontslag bedreigde leerkrachten, en op voldoende instroom van jonge leerkrachten.

Lees verder


Actueel

De lector leeft20 nov

In het archief