20 november 2014 16:00 ‐ Bron: ScienceGuide
De lector leeft

De lectoren emanciperen nu echt. Met de oprichting van een beroepsvereniging wordt deze succesvolle loot aan de boom van het hoger onderwijs een eigen professie, met eigen thema’s en benchmarks. Minister Bussemaker komt dit op 3 december met hen luister bijzetten.

Lees verder


18 november 2014 08:00 ‐ Bron: Mass4education
25 - 27 november 2014: International conference ‘Motivate and Attract Students to Science’

International conference ‘Motivate and Attract Students to Science’

Science Centre NEMO Amsterdam, the Netherlands, November 25th – 27th 2014

The open MASS-conference brings together about 100 experts in the field of education, teaching, training, and applied science from 8 European partner countries. The conference takes places in the Netherlands, Amsterdam at Science Centre NEMO.

Lees verder17 november 2014 19:00 ‐ Bron: Rijksoverheid.nl
Stimuleringsregeling ‘Open en online onderwijs’ van start Impuls voor innovatie in het hoger onderwijs

Het ministerie van OCW opent vandaag de inschrijving voor de stimuleringsregeling voor open en online hoger onderwijs. In samenwerking met SURF daagt minister Bussemaker van OCW de Nederlandse hogeronderwijsinstellingen uit te onderzoeken hoe open en online onderwijs kan bijdragen aan vernieuwing en aan hogere kwaliteit van het onderwijs bij hun eigen instelling. Hiervoor stelt minister Bussemaker van 2015 t/m 2018 jaarlijks € 1 miljoen beschikbaar.

Lees verder17 november 2014 19:00 ‐ Bron: Rijksoverheid.nl
Start nationale dialoog over de toekomst van het onderwijs

De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart. De samenleving en de arbeidsmarkt van de toekomst zullen ongetwijfeld veel vragen van onze flexibiliteit, creativiteit en vermogen tot samenwerking. Hoe bereiden basisscholen en middelbare scholen kinderen optimaal op deze uitdagingen voor? Staatssecretaris Dekker start vandaag een nationaal gesprek over de belangrijkste vraag in het onderwijs: wat moeten kinderen leren op school zodat ze klaar zijn voor hun toekomst?

Lees verder


15 november 2014 08:00 ‐ Bron: rijksoverheid.nl
Minister Asscher: 8 miljoen voor het sectorplan Primair Onderwijs

Er wordt in totaal bijna acht miljoen euro uitgetrokken voor het sectorplan in het primair onderwijs. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid investeert de helft daarvan, de sector legt de andere helft bij. 

Dit is het tweede sectorplan dat het primair onderwijs heeft ingediend. Het eerste plan zet in op regionale samenwerking voor het behoud en begeleiding van werk naar werk van met ontslag bedreigde leerkrachten, en op voldoende instroom van jonge leerkrachten.

Lees verder


Actueel

De lector leeft
20 nov 16:00

In het archief