02 oktober 2014 12:00 ‐ Bron: Fontys Hogeschool Kind & Educatie
Landelijke erkenning voor Techniek&ik collectief

Op woensdag 1 oktober erkende Staatssecretaris Dekker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Techniek&ik als invulling van de Jet-Net Junior Hub in Zuidoost-Nederland. Dit gebeurde tijdens de aftrap voor het Actieplan "Kiezen voor Technologie". Het Actieplan stimuleert met concrete maatregelen en programma's het inbedden van Wetenschap en Techniek in het basis- en voortgezet onderwijs.

Lees het persbericht


01 oktober 2014 16:00 ‐ Bron: windesheim
Onderwijs van de toekomst: minder met hoofd, meer met hart en handen

In het project 'Leren met de Next Generation' hebben Windesheim en zes Drentse scholen voor voortgezet onderwijs geprobeerd de contouren te schetsen van het onderwijs van de toekomst. Want een snel veranderende wereld die digitaliseert en globaliseert vraagt om onderwijs dat daarop is afgestemd. 

Lees verder


01 oktober 2014 08:00 ‐ Bron: nu.nl
Kamer dringt aan op meer plekken in techniekonderwijs

De Tweede Kamer wil dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) werk maakt van opleidingsplekken in het techniekonderwijs, nadat onderwijsinstellingen een numerus fixus hebben ingesteld.

Lees verder


01 oktober 2014 07:30 ‐ Bron: biologieplus.nl
21 november 2014: Actie = Reactie

Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie

Hoe ontstaat een ster? Waarom bijten blaffende honden niet? En hoe maak je een You Tube-filmpje? Kinderen hebben dagelijks vragen over hoe de wereld om hen heen werkt. Maak daarom van je klas een ontdeklokaal. De ingrediƫnten hiervoor krijg je op 21 november tijdens de conferentie Actie = Reactie

Lees de flyer of het programmaboek


30 september 2014 09:00 ‐ Bron: trouw.nl
'Graag meer gym, maar niet bij wet verplicht'

In de wet het aantal uren gymles vastleggen is niet de juiste weg naar fittere en gezondere kinderen, betoogt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Lees verder


Actueel

In het archief

Onderwijspioniers
12 sep 13:00