31 oktober 2014 18:00 ‐ Bron: Universiteit Utrecht
12 november 2014: Masterclass W&T

Wetenschap en Technologie als grondhouding en vakoverstijgende benadering: inzichten uit onderzoek en toepassingsmogelijkheden in de lerarenopleiding. Masterclass in Universiteitsmuseum Utrecht
31 oktober 2014 14:00 ‐ Bron: Po raad.nl
Nieuwe website gelanceerd: Alles wat u moet weten over de overgang po-vo

Er verandert dit schooljaar veel rond de overgang van primair naar voortgezet onderwijs. Moet een middelbare school dan leerlingen toelaten op basis van het schooladvies van de basisschool? En kunnen scholen nog steeds aanvullende toelatingseisen stellen? 

Lees verder31 oktober 2014 12:00 ‐ Bron: vos/abb
Pleidooi voor vaste banen voor jonge docenten

Het is essentieel dat jonge, net afgestudeerde docenten uitzicht krijgen op een vaste baan en op goede begeleiding. Dat benadrukt PvdA-Kamerlid Loes Ypma.

Het pleidooi van Ypma volgt op de Kamerbrief over de onderwijsarbeidsmarkt van minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van OCW. 

Lees verder


30 oktober 2014 09:00 ‐ Bron: po raad.nl
Meer dan 1100 directeuren primair onderwijs geregistreerd

Meer dan 1100 directeuren in het primair onderwijs zijn geregistreerd in het Schoolleidersregister PO. De 984 directeuren en 137 adjunct-directeuren mogen zich daarmee Registerdirecteur Onderwijs of Registeradjunct-directeur Onderwijs noemen, meldt het Schoolleidersregister. Zij voldoen aan criteria die de beroepsgroep zelf heeft vastgesteld. 

Lees verder


30 oktober 2014 08:00 ‐ Bron: Stichting Leerkracht
Stichting Leerkracht

De kwaliteit van het Nederlandse onderwijs is goed. Dit blijkt al jarenlang uit internationale vergelijkingen. Om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren is het nodig de aandacht te verleggen naar de kwaliteit van de leraar.

De dertig onderwijshervormingen van de afgelopen dertig jaar hebben zich geconcentreerd op het verbeteren van de systemen en structuren in het onderwijs, zoals de Tweede Fase en de invoering van het vmbo. Dit lijkt echter niet de manier om de onderwijskwaliteit continue te verbeteren: het Nederlands onderwijs is de afgelopen 30 jaar internationaal gezien niet beter geworden.

Lees verder


Actueel

Stichting Leerkracht
30 okt 08:00

In het archief