16 september 2014 16:15 ‐ Bron: vos/abb
Begroting 2015: alle docenten eigen opleidingsbudget

Alle docenten krijgen een persoonlijk opleidingsbudget. Dat bevestigt het ministerie van OCW in het kader van de begroting voor 2015 die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën op Prinsjesdag heeft gepresenteerd.

Lees verder


16 september 2014 16:15 ‐ Bron: rijksoverheid.nl
Onderwijsbegroting 2015: beter onderwijs voor iedereen

Het Nederlandse onderwijs is goed maar moet nog beter. De leerlingen van vandaag gaan straks aan het werk in beroepen die we nu nog niet kennen. Veel leerlingen voelen zich onvoldoende uitgedaagd en presteren onder hun kunnen. Niet elke student zit op de juiste plek. En niet elke docent haalt het beste uit zichzelf.

Lees verder


16 september 2014 16:00 ‐ Bron: poraad.nl
Onderwijsbegroting 2015: Samen aan de slag voor beter onderwijs

Met de begroting voor 2015 bekrachtigt het kabinet de gezamenlijke ambitie van PO-Raad en kabinet om het onderwijs verder te verbeteren. Afspraken die zij voor de zomer maakten over bijvoorbeeld het verder integreren van ICT in het onderwijs, kunnen worden verzilverd.

Lees verder


16 september 2014 13:00 ‐ Bron: Onderwijsraad
Wetsvoorstel sociale veiligheid op school

De Onderwijsraad adviseert staatssecretaris Dekker het concept wetsvoorstel sociale veiligheid op school te heroverwegen. Scholen zijn nu al wettelijk verplicht te zorgen voor een veilig schoolklimaat, en daarmee ook voor sociale veiligheid. Antipestbeleid maakt daarvan onderdeel uit, zo stelt de raad. 

Lees verder


13 september 2014 12:00 ‐ Bron: Omroep West
Den Haag wil een digitale lerarenopleiding

Studenten en docenten moeten vanaf zomer 2015 een digitale lerarenopleiding kunnen volgen. Dat zegt de Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven. Onder meer de Haagse Hogeschool, Hogeschool Utrecht en de Haagse schoolbesturen werken mee aan het project.

Lees verder


Actueel

In het archief