22 november 2014 10:00 ‐ Bron: Saxion
Saxion gaat samenwerken met Lego Education

Saxion neemt in september 2015 in haar nieuwe gebouwen van de Stadscampus een Lego Education Innovation Studio in gebruik. In deze ruimte komen straks kinderen van verschillende leeftijden spelenderwijs met techniek in aanraking. Dit gebeurt met programma’s en materiaal van Lego.  

Lees het persbericht


21 november 2014 18:00 ‐ Bron: Po raad.nl
André Kuipers maakt leerlingen warm voor techniek

Op maandag 24 november 2014 bezoeken ruim 250 leerlingen van basisscholen uit Enschede op uitnodiging van Techniekpact Twente de Techniekpact Collegetour van André Kuipers in Theater Prismare. André Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact de leerlingen enthousiast maken over de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. 

Lees verder


21 november 2014 08:30 ‐ Bron: vos/abb
Minder werkloosheid in onderwijs

De werkloosheid in het onderwijs is in oktober verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In oktober nam het aantal mensen uit het onderwijs met een WW-uitkering met 1100 af tot 15.800. Dat is een daling van 6,5 procent.

Lees verder


21 november 2014 08:00 ‐ Bron: ScienceGuide
Dekker hekelt klaagcultuur

“Uitblinken is te lang een vies woord geweest.” Dat geldt ook voor zijn eigen OCW-ambtenaren, zegt Sander Dekker in VN. “Een blinde vlek” is dat, ook bij de linksige sleutelfiguren in het onderwijsveld, waarmee hij moet zien te werken. Maar klopt dat wel?

De staatssecretaris bedoelt “dat niet veroordelend” maar hij noemt zijn gesprekspartners “geen goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving.” Hij wil “een ambitieuze cultuur” en minder eenzijdige aandacht voor “achterstandsbeleid”, al wil hij niet “het kind met het badwater weggooien.”

Lees verder


20 november 2014 16:00 ‐ Bron: ScienceGuide
De lector leeft

De lectoren emanciperen nu echt. Met de oprichting van een beroepsvereniging wordt deze succesvolle loot aan de boom van het hoger onderwijs een eigen professie, met eigen thema’s en benchmarks. Minister Bussemaker komt dit op 3 december met hen luister bijzetten.

Lees verder


Actueel

De lector leeft
20 nov 16:00

In het archief