01 oktober 2014 16:00 ‐ Bron: windesheim
Onderwijs van de toekomst: minder met hoofd, meer met hart en handen

In het project 'Leren met de Next Generation' hebben Windesheim en zes Drentse scholen voor voortgezet onderwijs geprobeerd de contouren te schetsen van het onderwijs van de toekomst. Want een snel veranderende wereld die digitaliseert en globaliseert vraagt om onderwijs dat daarop is afgestemd. 

Lees verder


01 oktober 2014 08:00 ‐ Bron: nu.nl
Kamer dringt aan op meer plekken in techniekonderwijs

De Tweede Kamer wil dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) werk maakt van opleidingsplekken in het techniekonderwijs, nadat onderwijsinstellingen een numerus fixus hebben ingesteld.

Lees verder


01 oktober 2014 07:30 ‐ Bron: biologieplus.nl
21 november 2014: Actie = Reactie

Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie

Hoe ontstaat een ster? Waarom bijten blaffende honden niet? En hoe maak je een You Tube-filmpje? Kinderen hebben dagelijks vragen over hoe de wereld om hen heen werkt. Maak daarom van je klas een ontdeklokaal. De ingredi├źnten hiervoor krijg je op 21 november tijdens de conferentie Actie = Reactie

Lees de flyer of het programmaboek


30 september 2014 09:00 ‐ Bron: trouw.nl
'Graag meer gym, maar niet bij wet verplicht'

In de wet het aantal uren gymles vastleggen is niet de juiste weg naar fittere en gezondere kinderen, betoogt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Lees verder


30 september 2014 09:00 ‐ Bron: TechYourFuture
Techniek & ik: programma voor het basisonderwijs

Techniek & ik is een programma voor het basisonderwijs en de kinderopvang, waarin op basis van het O&O leren gewerkt wordt om kinderen specifiek hun b├Ęta-talent te laten ontwikkelen. Techniek & ik leidt en begeleidt leerkrachten, pedagogisch medewerkers en Pabo/ROC docenten bij het inzetten van O&O leren. 

Lees verder


Actueel

In het archief

Onderwijspioniers
12 sep 13:00