30 oktober 2014 09:00 ‐ Bron: po raad.nl
Meer dan 1100 directeuren primair onderwijs geregistreerd

Meer dan 1100 directeuren in het primair onderwijs zijn geregistreerd in het Schoolleidersregister PO. De 984 directeuren en 137 adjunct-directeuren mogen zich daarmee Registerdirecteur Onderwijs of Registeradjunct-directeur Onderwijs noemen, meldt het Schoolleidersregister. Zij voldoen aan criteria die de beroepsgroep zelf heeft vastgesteld. 

Lees verder


30 oktober 2014 08:00 ‐ Bron: Stichting Leerkracht
Stichting Leerkracht

De kwaliteit van het Nederlandse onderwijs is goed. Dit blijkt al jarenlang uit internationale vergelijkingen. Om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren is het nodig de aandacht te verleggen naar de kwaliteit van de leraar.

De dertig onderwijshervormingen van de afgelopen dertig jaar hebben zich geconcentreerd op het verbeteren van de systemen en structuren in het onderwijs, zoals de Tweede Fase en de invoering van het vmbo. Dit lijkt echter niet de manier om de onderwijskwaliteit continue te verbeteren: het Nederlands onderwijs is de afgelopen 30 jaar internationaal gezien niet beter geworden.

Lees verder


29 oktober 2014 08:00 ‐ Bron: nu.nl
Vanaf 2016 loopt lerarentekort op

Hoewel jonge leraren nu nauwelijks een baan kunnen vinden, zal er de komende jaren juist sprake zijn van een flink tekort aan docenten. 

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs schrijft dat dinsdag aan de Tweede Kamer. 

Lees verder

Lees de Kamerbrief

28 oktober 2014 18:00 ‐ Bron: aob.nl
Samenstelling klas maakt niet uit voor leerprestaties

Het maakt niet uit voor de leerprestaties of een basisschoolklas een ‘ingewikkelde’ samenstelling heeft met bijvoorbeeld veel zorgleerlingen, achterstandsleerlingen of bollebozen. Een klassensamenstelling met veel verschillende soorten leerlingen, zorgt niet voor slechtere toetsresultaten bij rekenen/wiskunde en begrijpend lezen.

Lees verder


28 oktober 2014 17:30 ‐ Bron: Vos/abb
Hoge werkdruk en stress bij starters in grote stad

Veel beginnende basisschoolleraren die werken in een grote stad, voelen een hoge werkdruk en ervaren veel stress. Dit blijkt uit onderzoek van Lisa Gaikhorst, die hierop promoveert aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder


Actueel

Stichting Leerkracht
30 okt 08:00

In het archief