29 augustus 2014 16:00 ‐ Bron: Rijksoverheid.nl
Geld voor vernieuwende leraren

45 nieuwe Onderwijs Pioniers aan de slag met eigen innovatieve onderwijsideeën. Zij mogen hun idee om het onderwijs op hun school te vernieuwen of te verbeteren in praktijk gaan brengen. De leraren krijgen extra geld en ondersteuning om hun plannen al dit schooljaar in gang te zetten.


29 augustus 2014 15:00 ‐ Bron: Kennisnet.nl
Peiling: onderwijs met laptops en tablets pioniersfase voorbij

Uit een peiling in opdracht van Kennisnet blijkt dat laptop- en tabletonderwijs in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs de pioniersfase voorbij is en dat leraren positief over het gebruik van tablets zijn. Maar er is nauwelijks aandacht voor de training van leraren, aldus het onderzoek.


29 augustus 2014 08:00 ‐ Bron: Rijksoverheid.nl
Eerste junior-leraren aan de slag

Begeleidingsproject Pabo studenten van start op Amsterdamse scholen. De eerste lichting net afgestudeerde leraren gaat vanaf september aan de slag als junior-leraar op verschillende basisscholen en middelbare scholen in Amsterdam.

Lees verder


29 augustus 2014 08:00 ‐ Bron: biologieplus.nl
21 november 2014: Actie = Reactie

Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie

Hoe ontstaat een ster? Waarom bijten blaffende honden niet? En hoe maak je een You Tube-filmpje? Kinderen hebben dagelijks vragen over hoe de wereld om hen heen werkt. Maak daarom van je klas een ontdeklokaal. De ingrediënten hiervoor krijg je op 21 november tijdens de conferentie Actie = Reactie

Lees de flyer voor het programma


28 augustus 2014 09:00 ‐ Bron: nu.nl
Leraren krijgen geld om door te ontwikkelen

Leraren in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs krijgen een persoonlijk budget. Daarmee kunnen ze zich verder professioneel ontwikkelen.

Lees verder


Actueel

In het archief