17 oktober 2014 07:30 ‐ Bron: po raad.nl
Actieplan Kiezen voor Technologie geeft techniek in het onderwijs een zetje

'Hoe mooi zou het zijn als we straks op iedere school kinderen van jongs af aan iets mee kunnen geven van passie voor technologie' aldus Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Op 1 oktober trapte hij met een symbolische trap in het doel het nieuwe Actieplan 'Kiezen voor Technologie' officieel af. 

Lees verder

Lees het verslag van de aftrap


16 oktober 2014 19:00 ‐ Bron: biologieplus.nl
Wetenschap voor iedereen

Diederik Jekel, wetenschapsnerd en bekend van De Wereld Draait Door, brengt een handig wetenschappelijk boek uit voor alfa's. Jekel beantwoordt vraagstukken waar iedereen meer van wil weten. Handig ter inspiratie voor natuur en wetenschap in de klas!

Biologie Plus schreef een recensie van het boek.16 oktober 2014 11:00 ‐ Bron: Trouw
'Een focus op taal en rekenen heeft Nederland helemaal niet nodig'

Ons onderwijs leidt kinderen op voor het verleden, niet voor de toekomst. Om je staande te houden in de wereld van morgen heb je meer aan ondernemerschap dan aan rekenen en taal, betoogt de Amerikaanse hoogleraar Yong Zhao.

Lees verder


15 oktober 2014 12:00 ‐ Bron: ScienceGuide
Leraar als kritische vriend

De lerarenagenda van OCW is met veel actie van start gegaan, maar voor concreet succes is het nog te vroeg. De eerste evaluatie laat zien dat het Lerarenregister dreigt te mislukken. De doelstelling daarvan wordt bij lange na niet gehaald.

Lees verder


14 oktober 2014 18:00 ‐ Bron: Saxion
Leer- en doeconferentie over techniek op basisscholen

Volgens het Nationaal Techniekpact moet iedere basisschool vanaf 2020 wetenschap en techniek aanbieden. TechYourFuture, Centre of Expertise TechniekOnderwijs, organiseert hierover op 22 en 29 oktober een leer- en doeconferentie. Deze is speciaal voor leerkrachten, directeuren en bestuurders uit het primair onderwijs.

Lees verder


Actueel

In het archief