24 januari 2020 08:28 ‐ Bron: Vosabb

Vooral meisjes willen baan in onderwijs

In Nederland willen meisjes het liefst in het onderwijs gaan werken. Jongens kiezen veel liever voor een baan in de ICT-sector. Dat blijkt uit een rapport van de OESO.

Lees verder


23 januari 2020 08:28 ‐ Bron: Volkskrant

Kamerleden beramen de nekslag voor lerarenregister

De oppositiepartijen SGP en SP dienen donderdag mogelijk de nekslag toe aan het nationaal lerarenregister. In dit register zouden alle 250 duizend leraren op de basisscholen, in het voortgezet onderwijs en in het speciaal onderwijs worden opgenomen.

Lees verder


22 januari 2020 16:28 ‐ Bron:

30 januari Lectorale rede Dr. Mascha Enthoven

'Bedachtzaamheid na Actie' Leraar willen zijn, vanuit een krachtig collectief.

Precies op een van de dagen dat het primair onderwijs door middel van een staking wederom aandacht vraagt voor de problematiek in het onderwijs, spreekt Mascha Enthoven – lector ‘De Pedagogische Opdracht’ van Hogeschool Inholland - haar lectorale rede uit. Hierin deelt zij haar visie hoe herformulering van de (pedagogische) opdracht van het onderwijs

Lees verder


22 januari 2020 10:28 ‐ Bron: AD

Wethouders G4: door lerarentekort binnenkort wellicht vierdaagse lesweek

Het kabinet moet veel meer doen om de crisis in het onderwijs te bestrijden. Anders zullen sommige scholen noodgedwongen overgaan tot een vierdaagse werkweek.

Lees verder


21 januari 2020 08:28 ‐ Bron: AOb

Minister Slob: 'Betaal lio-stagiair conform cao'

Besturen moeten vierdejaars leraren in opleiding voor hun afrondende stage betalen zoals is afgesproken in de cao’s. Onderwijsminister Arie Slob dringt hier bij werkgeversorganisaties PO- en VO-raad op aan.

Lees verder


20 januari 2020 10:25 ‐ Bron:

22 april congres De Staat van het Onderwijs

De Inspectie van het Onderwijs zal op dit congres de bevindingen presenteren uit het gelijknamige rapport en daarover met de aanwezigen in gesprek gaan. Het rapport zal worden overhandigd aan de minister van OCW.

online aanmelden


20 januari 2020 09:28 ‐ Bron: Arbeidsmarktplatform PO

Factsheet: professionele vaardigheden versterken

De opbrengsten, succesfactoren en belemmeringen van het project ‘Kom kijken in de klas’ zijn in kaart gebracht. In dat project gaan leraren aan de slag met het versterken van professionele vaardigheden door lesobservaties en coaching. Benieuwd naar wat het scholen en leraren opleverde?

Lees verder


17 januari 2020 10:16 ‐ Bron: Volkskrant

Wat vinden kinderen eigenlijk zelf van de onderwijscrises?

Als het over de crisis in het onderwijs gaat, komen altijd de leraren en beleidsmakers aan het woord. Maar waar hebben de kinderen zelf behoefte aan? In Den Bosch moeten de beleidsmakers eens naar de kinderen luisteren.  

Lees verder


17 januari 2020 09:28 ‐ Bron: Platform samen opleiden

4 februari: Symposium ' Leraar: een professie met perspectief'

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren VO organiseert samen met initiatiefnemers Jurriën Dengerink, Marco Snoek en Bas de Wit op dinsdag 4 februari een symposium ter gelegenheid van de presentatie van het vervolg op de publicatie Beroepsbeeld voor de leraar uit 2017.

Lees verder


16 januari 2020 07:00 ‐ Bron:

Blog Barbara de Kort

'The Times They Are A-Changin'

Het jaar met mooie ‘dubbele cijfers’ is van start gegaan. Is het vanwege die dubbele cijfers dat de verwachtingen hooggespannen lijken? 

Lees verder


Actueel

In het archief