29 november 2022 09:28 ‐ Bron: Telegraaf

STAP-budget op de schop na meldingen van misstanden

De teugels bij het STAP-budget worden flink aangetrokken na meldingen van misstanden en kritiek uit de Tweede Kamer. Al 5000 cursussen zijn uit het register verwijderd en minister Van Gennip (Sociale Zaken) wil voorrang geven aan opleidingen voor cruciale sectoren die last hebben van arbeidsmarktkrapte.

Lees verder


29 november 2022 07:28 ‐ Bron: AOb

Politiek Den Haag snakt naar meer grip op onderwijs

Een groot deel van de Tweede Kamer wil snel meer grip op het onderwijs om de problemen beter aan te kunnen pakken, zo bleek tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting. Het gedecentraliseerde stelsel en de ongebreidelde lumpsum zijn geen heilige huisjes meer.

Lees verder


28 november 2022 08:28 ‐ Bron: Platform Samen Opleiden & Professionaliseren

Podcast | Mijn eerste jaar voor de klas

Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker als je aan het begin van je loopbaan staat. Dus om starters een extra steuntje in de rug te geven, biedt de VO-raad de podcast Mijn eerste jaar voor de klas.

Lees verder


28 november 2022 07:28 ‐ Bron: NPO1

Lennart van de Meulen: 'Lesgeven zorgt ervoor dat leerlingen begrijpen wat een grapje is en wat niet.'

Lennart van der Meulen is Leraar van het jaar in het basisonderwijs. Hij geeft les aan groep 5/6 op basisschool De Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs en streeft ernaar dat elke leerling gezien wordt en echt zichzelf kan zijn.

Lees verder


24 november 2022 12:28 ‐ Bron: Versnellingsplan

Lodewijk Asscher benoemd tot voorzitter Digitaliseringsimpuls Onderwijs

Dr. Lodewijk Asscher wordt de nieuwe voorzitter van de Digitaliseringsimpuls Onderwijs. De minister heeft ingestemd met het voorstel van de benoemingscommissie bestaande uit bestuurders uit mbo, hbo en wo, en het ministerie van OCW. Asscher volgt daarmee per 1 januari 2023 de huidige voorzitter a.i. Hans Nederlof op.

Lees verder


23 november 2022 14:28 ‐ Bron: CPC

29 maart 2023 | Online congres voor studenten pabo en lerarenopleiding

Op 29 maart 2023 vindt de derde editie plaats van het grote CPC congres. Dat is een prachtig congres met 22 sessies over vrijheid en verantwoordelijkheid. Mooie lezingen, praktische workshops en interessante vodcast-gesprekken. De eerste twee edities waren online. Alle studenten van Pabo’s en lerarenopleidingen mochten bij deze edities gratis online aanwezig zijn. We hebben gemerkt dat het congres door een grote groep studenten is gevolgd, geweldig!

Lees verder | aanmelden 23 november 2022 08:28 ‐ Bron: Rijksoverheid

Toespraak van minister Dijkgraaf: Kohnstammlezing 2022

Minister Dijkgraaf (OC&W) sprak de Kohnstammlezing 2022 uit op 21 november 2022.

Lees verder


22 november 2022 07:28 ‐ Bron: NRC

‘Plezier krijgen in bewegen, dat telt voor mij’

Thomas Ottens (27) uit Breda sport met volwassenen en werkt als gymdocent op basisscholen. „Met gym kun je kinderen veel meer leren dan alleen bewegen.”

Lees verder


21 november 2022 16:28 ‐ Bron: SLO

SLO maakt leden team kerndoelen burgerschap bekend

Wat moeten leerlingen kennen en kunnen na het doorlopen van het curriculum burgerschap in het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs? Het team actualisatie kerndoelen burgerschap gaat met die vraag aan de slag. Zij actualiseren de kerndoelen voor het leergebied burgerschap.

Lees verder


21 november 2022 15:28 ‐ Bron: AVS

In gesprek over werkgeluk met de minister

Tien schoolleiders gingen vandaag op initiatief van Klassewerkplek met Onderwijsminister Dennis Wiersma in gesprek over goed werkgeverschap. Directeuren Anke van der Lee, Frank Koelen en Ferdinand ter Haar waren er namens AVS bij. Wat kun je in tijden van grote lerarentekorten doen om te voorkomen dat mensen (langdurig) ziek worden of elders solliciteren?

Lees verder


Actueel

In het archief